After school

Acest proiect a fost initiat in anul 2013 si se deruleaza cu succes. Datorita situatiei sociale precare in familie, multi copii sunt nevoiti sa-si petreaca dupa orele de scoala timpul pe strazi, nefacandu-si lectiile sau absentand de la scoala. Multi copii nu beneficiaza de o masa calda zilnica. Acest stil de viata duce de la varste fragede la vagabondaj, locuitul pe strazi si ulterior la criminalitate.

In prezent in proiect sunt integrati 20 de copii de scoala primara. Dorim sa le oferim acestor copii o sansa sa reuseasca – prin educatie si socializare – sa faca fata cerintelor scolare si sa se pregateasca pentru scoala generala. Astfel li se ofera posibilitatea sa invete mai tarziu o meserie si sa fie pe picioare proprii. Dorim sa le oferim acestor copii periclitati o indrumare si asistenta intensa, in functie de necesitatile fiecaruia.

Selectia copiilor inclusi in proiect se face in colaborare cu comunitatile bisericesti, conducerea scolilor, a invatatorilor si a serviciilor sociale de care apartin.

Dupa orele de scoala li se acorda sprijin la rezolvarea temelor de casa, invata cum sa se comporte fata de ceilalti copii – comportament social – abordarea se face prin joc si activitati creative.

Li se ofera de asemenea la pranz cate o masa calda, hranitoare. Aceasta oferta are o importanta deosebita pentru ei. Cand sunt intrebati ce le place cel mai mult la acest proiect, raspunsul este adesea „ca se satura”. La inceputul saptamanii constatam ca sunt dea dreptul infometati, ei mananca cantitati mult mai mari in primele zile ale saptamanii, acestea reducandu-se spre sfarsitul ei.

Prin intermediul donatiilor primite copiilor li se ofera in caz de necesitate imbracaminte si incaltaminte. Asistenta le este asigurata de catre specialisti in domeniul socio-pedagogic si prin intermediul unui indrumator, de regula studenti din domeniul social. Toate persoanele implicate sunt persoane de referinta pentru grijile si nevoile copiilor. Aceste persoanele de contact tin legatura cu scolile si familiile copiilor si le implica in cadrul proiectului.
Pentru a oferi un sprijin pe termen lung dorim sa implicam autoritatile locale si de stat in vederea preluarii finantarii viitoare a acestui proiect cu scopul de a asigura continuitatea lui. Activitati specifice de promovare publica urmeaza sa sprijine acest demers.

In prezent nu exista un proiect asemanator comparabil initiat de autoritatile publice.