Intalnire Preafericitul Parinte Daniel

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit joi, 1 noiembrie, în Sala „Europa Christiana” din Palatul Patriarhiei, vizita unei delegații germane din landul Bavaria, din care au făcut parte președintele Parlamentului landului Bavaria, Barbara Stamm, și Preasfințitul Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

La întâlnire au participat și membri ai Curatoriului pentru sprijinirea construirii Centrului Bisericesc Ortodox din München și alți susținători. Pe parcursul acestor zile, delegația a vizitat mai multe mănăstiri din țara noastră, mergând pe urmele Sfântului Calinic de la Cernica, unul dintre ocrotitorii acestui centru eparhial. „Încercăm pe parcursul acestei vizite să avem mai multe întâlniri de lucru, să stabilim noi contacte și astfel să punem bazele unui nou sprijin nu doar pentru biserică, ci și pentru comunitatea românească de acolo, pentru că dorim să facem ceva și în domeniul social, pentru integrarea românilor care sunt în München”, a precizat Preasfințitul Sofian Brașoveanul.

În cadrul întâlnirii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a discutat cu președintele Parlamentului landului Bavaria, Barbara Stamm, subliniind importanța deosebită a proiectelor sociale pe care le desfășoară în țara noastră. „Există o legătură strânsă între noi încă de pe vremea când erați la Iași și totodată o legătură strânsă între cele două popoare, poporul român și poporul german, creată mai ales prin sașii și șvabii din Transilvania și cei din Bavaria. Sperăm ca această legătură deosebită care a luat naștere la Iași să continue și aici la București prin multe proiecte pe care le vom face împreună”, a spus președintele Parlamentului landului Bavaria, Barbara Stamm.

La rândul său, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, le-a mulțumit reprezentanților landului Bavaria pentru sprijinul permanent pe care îl arată Centrului Bisericesc Ortodox din München, asigurându-i de permanenta deschidere spre colaborare. „Suntem recunoscători Bunului Dumnezeu în primul rând, și apoi celor prin care Dumnezeu lucrează. Dorim să mulțumim Doamnei Barbara Stamm și tuturor colaboratorilor săi pentru cele peste 20 de proiecte sociale pe care le-a dezvoltat în ultimii 20 de ani în România, nu numai în Moldova, ci și în alte părți ale României. Doamna Barbara Stamm este modelul unui om politic creștin care din funcția politică pe care o are ajută Biserica, și mai ales activitățile sociale ale Bisericii și ale comunității locale ca să simtă iubirea lui Dumnezeu în mod concret. Mulțumim tuturor pentru susținerea acestui proiect din München. Am văzut această solidaritate și ca o mare șansă pentru românii ortodocși de a coopera cu Bisericile creștine din Bavaria și de a integra pe români în contextul societății germane de astăzi”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.