Raport Sibiu

Sibiu

Între 10 și 13 iulie 2014, echipa sibiană a fundației noastre s-a deplasat în Moldova pentru a vizita două instituții cu profil exemplar pentru asistența socială din România:

• Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Sasca Mică, județul Suceava și
• Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni, județul Neamț.

CRRPH Sasca Mică primește de 25 de ani sprijinul asociatiei „Nasie pentru Sasca Mica” din Germania, dl. Oskar Hecht, reprezentantul acesteia, remarcându-se prin durabilitatea și intensitatea angajamentului său, atât la nivelul restructurării instituției cât și al formării și perfecționării personalului.

Membrii echipei sibiene, specialiști în diferite domenii ale asistenței sociale, implicați în proiectele de formare profesională și de asistență ale Fundației Bavaria România pentru Asistență Socială în România, au fost primiți cu brațele deschise, cu multe informații prețioase privind activitatea în centru precum și cu multă ospitalitate.

CRRPH Păstrăveni este un proiect al fundației noastre. De la infiintare Fundația Bavaria România pentru Asistență Socială în România, prin investiții financiare serioase și angajament personal, a transformat această instituție într-una cu standarde comparabile cu cele din Germania, un project pilot in Romania.

De-a lungul timpului, mulți dintre angajații centrului au fost formați profesional în școlile din Sibiu și Iași ale fundației noastre. Astfel, vizita a făcut posibilă revederea emoționantă dintre profesori și elevi. Și mai mare a fost bucuria ca dascălii să constate că foștii elevii s-au dezvoltat creativ și că pot lua acasă noile idei de lucru ale acestora, pe care să le poată transmite actualelor serii de elevi ale fundației.

Discuțiile profesionale intense și bucuria revederii și-au continuat cursul în fața mesei întinse, în spiritul binecunoscutei ospitalități moldovenești. Atât la Sasca Mică cât și la Păstrăveni, gazdelor li s-au alăturat reprezentanți ai structurilor politico-administrative locale, subliniându-se astfel deschiderea pentru și susținerea parteneriatelor naționale și internaționale și de la acest nivel.

Dacă la toate aceste elemente adăugăm și cazarea grupului la Mănăstirea Slatina, județul Suceava, și vizitarea municipiului Piatra Neamț, călătoria în Moldova poate fi considerată o experiență profesională și culturală de valoare pentru personalul fundației noastre.