Necrolog Barbara Stamm

Barbara Stamm, o personalitate deosebita, o doamna inimoasa, o adevarata luptatoare pentru imbunatatirea conditiilor de viata ale oamenilor. Sincera, autentica si plina de compasiune. A luptat neobosit in grija pe care a purtat-o pentru copiii neglijati, orfanii parasiti in caminele necrutatoare ale fostului dictator Ceausescu. Acesti copii infometati la propriu dar si emotional, multi dintre ei bolnavi de SIDA, cu diverse graduri de handicap. 

Barbara Stamm

Activitățile fundației noastre

Susținerea centrelor/instituțiilor care adăpostesc persoane cu handicap și persoane vârstnice;
Pregătirea și perfecționarea cadrelor de specialitate;
Consiliere în domeniul recuperării;

Înființarea de instituții pentru persoane cu handicap;
Înființarea de spitale și de centre de recuperare;
Înființarea de instituții școlare pentru persoane cu handicap;

Inițierea și efectuarea de cursuri, seminarii și schimburi de experiență în domeniul medical și social;
Primirea de ajutoare din țară și strainătate în scopuri sociale și medicale.

Proiectele Fundației

Sibiu

Raport Sibiu

Între 10 și 13 iulie 2014, echipa sibiană a fundației noastre s-a deplasat în Moldova pentru a vizita două instituții cu profil exemplar pentru asistența socială din România.

dsc_6335

After School

Datorita situatiei sociale precare in familie, multi copii sunt nevoiti sa-si petreaca dupa orele de scoala timpul pe strazi, nefacandu-si lectiile sau absentand de la scoala.

IM000982.JPG

Îngrijitoare de bătrâni

Meseria de îngrijitoare bătrâni la domiciliu este o meserie de sine stătătoare, ce impune din partea celor care o practică independenţă, creativitate şi umanism.

pastraveni2

Comunitatea de lucru pentru Asistență Socială

În ultimii ani situația economică din România a înregistrat o evoluție vizibil pozitivă.

Păstrăveni 1990

Pe 22 decembrie 1989 a fost înlăturat din Romania regimul Ceausescu. După câteva luni au fost difuzate public imagini care au arătat situația inumană din lagărele de copii.

La Păstrăveni, un sat din nordestul Romaniei, traiau între 180 și 250 de copii cu handicap în condiții precare. Anual mureau aproximativ jumătate din cauza foamei, a infecțiilor si datorită lipsei de afecțiune. Astfel se făcea loc pentru cei noi care, au fost selectați de comisiile județene ca irecuperabili, asta însemnând fără salvare, și trimiși la Păstrăveni.

Când am venit prima dată în anul 1990 la Păstrăveni am trăit momente de groază. Deseori, trei sau patru copii stăteau pe un mobilier care nu se putea numi “pat”. Aproape morți de foame, legănându-se, tăcuți ca animalele, care erau nevoiți să trăiască într-o cușca prea mică.

Întâlnirea cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

  • dsc_9650_37791777
  • dsc_9648_82790599
  • dsc_9620_971563977
  • dsc_9561_90095460
  • dsc_9554_855653613
  • dsc_9559

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit joi, 1 noiembrie, în Sala „Europa Christiana” din Palatul Patriarhiei, vizita unei delegații germane din landul Bavaria, din care au făcut parte președintele Parlamentului landului Bavaria, Barbara Stamm, și Preasfințitul Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

Proiectul „AJUTOARE PENTRU ORFANII UE ȘI COPIII MAMELOR SINGURE“ în anii 2014 -2016

În România se cristalizează tot mai mult o nouă formă de pauperitate și lipsă de speranță. Aceasta afectează copiii de toate vârstele ai căror părinți pleacă în străinătate pentru a muncii. Copiii rămân la rude, vecini sau sunt lăsați să se descurce singuri.

Acești copii sunt neglijați datorită dezinteresului sau a suprasolicitătii persoanei cărora le-au fost încredințate. Părinții vin foarte rar în vizită sau chiar deloc, adesea nu mai trimit nici bani, pentru că veni-turile obținute în străinătate sunt sub așteptările lor. Adesea devin copii ai străzii, nu merg regulat la școală, drumul spre sărăcie și chiar criminalitate fiind o consecință. La acestea se adaugă drogurile, prostituția și chiar traficul de persoane.

Autoritățile române au sesizat problema însă nu s-a întreprins decât foarte puțin sau nimic pentru rezolvarea ei. În cadrul fundației noastre partenere Hecuba din Iași sunt asistate deja mame singure care trăiesc pe strada cu copii lor. Și acești copii au nevoie de terapie și stimulare ca urmare a experiențelor traumatizante trăite.

Parteneri